Ostale Opcije
Moj NalogKontakt
Socijalne Mreže

Vodič kroz kupovinu ženskih korseta

Istorija ženskih korseta je veoma duga i zamršena. Počevši od 1500-ih, žene su se koristile korsete iz raznih razloga: da bi postigle određeni izgled, poboljšale svoje držanje, povećale veličinu grudi i još mnogo toga. Iako je korset ulazio i izlazio iz mode tokom godina, jedna stvar je ostala konstantna: njegova sposobnost da učini da se žene osećaju seksi i samopouzdano. U nastavku teksta vam dajemo nekolino činjenica o korsetima kao i razloge zašto svaka žena treba da poseduje barem jedan korset.

Kratko uputstvo za nošenje

Postoji nekoliko stvari koje treba imati na umu kada nosite ženski korset.

Prvo, uverite se da je korset prave veličine. Trebalo bi da bude dovoljno zategnuto da vam pruži lepu figuru u obliku peščanog sata, ali ne toliko da vam bude neprijatno da se ne biste osećale kao u tuđoj koži.

Drugo, uverite se da je korset pravi odabir za vaš tip tela. Ako imate manje poprsje, poželećete da izaberete korset sa manje podstava, a ukoliko imate veće poprsje, poželećete da izaberete korset sa više podstava.

Treće, uverite se da je korset prave boje. Korset mora biti prave boje. Trebalo bi da bude iste boje kao i cipele, a trebalo bi da se slaže i sa haljinom. Ako se ne poklapa, onda će cela odevna kombinacija izgledati čudno.

Istorija

Korset postoji vekovima. Nekada se smatralo neophodnim donjim vešom za žene, pa čak i za muškarce, jer je pomoglo u stvaranju željenog oblika. Korseti se pominju u literaturi i umetničkim delima još od 12. veka.

Popularnost korseta je rasla i jenjavala tokom godina, ali nikada nije potpuno nestala. Poslednjih godina došlo je do ponovnog oživljavanja interesovanja za korset, i sada se ponovo smatra modernim predmetom odeće.

Slike prvih modela ženskih korseta

Načini i kombinacije za nošenje korseta

Postoji iznenađujući broj načina da nosite korset. Sve zavisi od vašeg ličnog stila i izgleda koji pokušavate da postignete.

Jedan od načina da nosite korset je da ga uparite sa suknjom. Ovaj izgled je savršen za svečani događaj ili dan u kancelariji. Da biste kreirali ovaj izgled, izaberite korset crne ili tamnoplave boje i uparite ga sa šminkom u komplementarnoj boji. Takođe možete dodati sako I nakit za profesionalniji izgled.

Drugi način nošenja korseta je sa farmerkama. Ovaj izgled je savršen za noćni izlazak u grad. Da biste kreirali ovaj izgled, izaberite lagani korset prirodnih I neznih boja. Par visokih potpetica i dobili ste potpuno elegantan i očaravajući outfit.

3 načina i kombinacija za nošenje moverse ženskih korseta

Vrste ženskih korseta

Danas je na tržištu dostupno nekoliko različitih vrsta korseta. Najpopularniji stil je korset preko grudi, koji pokriva gornji deo tela i prelazi preko ramena. Ovaj stil često nose neveste kako bi im na dan venčanja dale figuru više peščanog sata. Međutim, na raspolaganju su i mnoge druge vrste korseta, uključujući:

- Korseti ispod grudi: Oni idu ispod poprsja i često su udobniji za nošenje od korseta za prekoračenje grudi.

- Dugi korseti: Protežu se do bokova i savršeni su za pokazuvanje svoje figure u obliku peščanog sata. Mogu se nositi sa ili bez grudnjaka, a dostupne su u različitim stilovima i bojama.

Ovi korseti postaju sve popularniji i odličan su način da dodate malo glamura vašoj garderobi. Savršene su za posebne prilike ili za oblačenje svakodnevne odeće.

Materijali od kojih se prave korseti

Korset postoji vekovima i dostupno ih je u mnogo različitih tipova i stilova, a korišćena tkanina može napraviti veliku razliku u ukupnom izgledu i osećaju korseta.

Neke od najpopularnijih tkanina za korset uključuju saten, svilu, brokat i čipku. Svaka od ovih tkanina ima svoj jedinstveni izgled i osećaj i može se koristiti za kreiranje različitih vrsta korseta.

Saten je sjajna, glatka tkanina koja se često koristi za večernju odeću.

Svileni korseti su popularan donji veš za žene. Napravljene su od svile i čipke i veoma su udobne za nošenje. Svileni korseti se često nose kao donji veš, a mogu se nositi ispod odeće ili samostalno.

Satenski korseti su odličan način da pokažete ženske obline. Mogu se nositi kao deo svečane odeće ili kao donji veš. Kvalitetan satenski korset će dobro pristajati i učiniti da se nosilac oseća samouvereno i seksi. Na tržištu postoji mnogo različitih vrsta satenskih korseta. Neki su bez naramenica, dok drugi imaju kaiševe. Neki su dizajnirani za čvrsto vezivanje, dok su drugi labavije.

Materijali koji se koriste za izradu korseta

Na šta obratiti pažnju kada kupujemo korset

Kada želite da kupite korset, morate uzeti u obzir nekoliko stvari.

Prvo, čemu služi vaš korset? Postoje različiti stilovi korseta za različite namene. Postoje i različite vrste korseta, kao što su donji deo grudi, preko grudi i cinchers.

Nakon što se odlučite za stil korseta, morate pronaći pravu veličinu. Ovo može biti nezgodno, jer su korseti napravljeni tako da prianjaju. Važno je da se pravilno izmerite kako biste bili sigurni da ćete savršeno pristajati.

I za kraj, izaberite model koji najvise odgovara vasem obliku tela. Sigurni smo da ce u svakom slucaju vasa figura doći do izražaja.

Zaključak

U zaključku, korseti su osnovni proizvod kada želimo da istaknemo svoju figure i obline. Možete pronaći različite korsete od mnogo različitih materijala, u Moverse prodavnici ili na netu kako bi odgovarali bilo kom budžetu. Nema razloga da budete izostavljeni iz ovog stilskog trenda jer je dostupno toliko mnogo opcija! Nadamo se da smo danas bili u mogućnosti da vam pomognemo u vašoj potrazi pružajući savete kako da izaberete savršen korset koji savršeno odgovara vašim potrebama.

Kombinovanje nakita: Izvucite maksimum iz svog nakita uz nekoliko trikova

Najbolji vodič kroz kupovinu savršene venčanice

Haljine za Trudnice - Detaljni Vodič Kroz Kupovinu

Šta obući za doček nove godine?