Ostale Opcije
Moj NalogKontakt
Socijalne Mreže

Poslovne i casual haljine za elegantnu damu

Bilo da planirate da idete na zabavu, u grad ili samo da se družite sa prijateljima, casual haljine će sigurno biti u stilu. Casual haljine imaju mnogo oblika i kreću se od klasičnih malih crnih haljina do zavodljivih minića. Bilo da tražite nekoliko novih ideja za casual haljine ili Vam je potrebno da osvežite ono što je vruće ove sezone, čitajte dalje.

Casual haljine obično imaju etikete značajnih dizajnera. Uključuju precizne detalje i kvalitetnu konstrukciju, čineći ove casual haljine savršenim za svečane prilike ili događaje na kojima želite da se izdvojite iz gomile. Nebo je granica kada je u pitanju ova kategorija!

 

Casual ili dnevna haljina je neformalna opcija za žensku odeću.

Generalno se odnosi na jednostavnu odeću koju dizajneri nazivaju „ravnom“ jer nema strelice, nabore ili drugi dodatni oblik na struku. Iako će većina poslovnih haljina izgledati formalnije od većine dnevne odeće, one su i dalje dostupne i udobne za nošenje tokom toplijeg perioda. Casual haljine mogu biti od pamuka, poliestera ili trikotaže.

Mogu biti bez rukava, kratkih rukava ili tri četvrtine dužine. Casual haljine su često ukrašene otiscima ili šarama, iako su neke obične. Casual haljine dolaze u različitim veličinama, od dužine do kolena do čaja do kraćih mini. Casual stilovi odevanja uključuju pomeranje i korice.

 

Casual haljine su stil oblačenja za žene koji je obično klasican i udoban

Casual haljine se mogu nositi na posao, u školu ili vikendom sa prijateljima. Casual haljine dolaze u svim oblicima i veličinama, od kratkih uklopljenih haljina za zabavu do komotnih suknji za plažu.

Haljine su bile popularne od davnina kada su se koristile kao donji veš, ali sada je verovatnije da će se videti uparene sa sako preko vrha ili čak u slojevima ispod jakne zimi! Najčešći tip haljine koji ćete naći zove se 'shift', što zapravo znači da nema definisanu liniju struka - što je čini pogodnom za mnoge tipove tela.

 

Haljina za posao često pristaje uz liniju grudi pre nego što slobodno padne ispod prirodnog struka.

Casual haljine mogu biti napravljene od različitih tkanina, ali su obično male težine. Casual haljine su savršene za letnje zabave, venčanja ili čak dan u kancelariji! Casual haljine takođe mogu učiniti da izgledate više ako izbegavate da nosite nešto previše pripijeno.

 

Koliko potrošiti na poslovnu haljinu?

Shvatanje koliko potrošiti na casual haljine može biti teško jer cene uveliko variraju u zavisnosti od dizajnerskih etiketa i kvaliteta. Poslovne haljine obično spadaju u tri kategorije cena - one koje koštaju ispod 100 eoura, one koje koštaju između 100 i 200, i one koje koštaju više od 200 eura.

 

Casual haljine mogu koštati ispod 30 eura i još uvek izgledaju fantastično, ali ne očekujte da će trajati zauvek.

Casual haljine u rasponu od 100-200 eura biće napravljene od skupljih tkanina i sadržaće detalje poput zamršenih ukrasa koji ih čine posebnim od onih ispod 30, ali neće biti tako dobro napravljene kao one koje ćete naći iznad 200.

 

Tipovi casual haljina

Najčešći tip haljine koji ćete naći zove se 'shift', što labavo znači da nema definisanu liniju struka - što je čini pogodnom za mnoge tipove tela. Haljina za posao često pristaje uz liniju grudi pre nego što slobodno padne ispod prirodnog struka.

 

Zaključak

Casual haljine su savršene za svaku priliku, bilo da se oblačite gore ili dole. Casual haljine dolaze u raznim tkaninama i krojevima. Na primer, neki materijali za klasičnu odeću uključuju svilu, pamuk, pletenu tkaninu od džersija itd., dok redukcije mogu da variraju od pomeranja na struku.

Dužina casual haljina takođe varira u zavisnosti od događaja; kratke suknje su obično rezervisane za neformalne događaje kao što su venčanja ili letnje zabave, gde duge suknje mogu biti prikladnije za radnu/poslovnu odeću na kancelarijskoj zabavi.

Vrsta odeće koja najbolje odgovara vašim potrebama zavisiće od toga kakav stil života imate i šta je najudobnije za nošenje na osnovu faktora kao što su vremenski uslovi i lične preferencije. Ali ako i dalje ne znate da odaberete haljinu, onda vidite ovih 7 kljucnih saveta za kupovinu savršene haljine.