Menu
Account options
My AccountMy OrdersSupport
Connect with us
Account options
My AccountMy OrdersSupport
Connect with us
Account options
My AccountMy OrdersSupport
Connect with us
Account options
My AccountMy OrdersSupport
Connect with us

Na šta treba obratiti pažnju kada kupujete elegantnu haljinu: 6 važnih stvari koje treba imati na umu

Pronalaženje prave svečane haljine za poseban događaj može biti teško. Sa toliko različitih stilova i opcija na raspolaganju, može biti teško znati odakle početi. Ovaj blog će vam pružiti 6 važnih stvari koje morate imati na umu kada kupujete svečanu haljinu kako biste mogli da pronađete savršenu za sebe.

1. Za koje prilike bi vam mogla zatrebati elegantna haljina?

Postoji mnogo prilika u životu u kojima ćete možda morati da obučete elegantnu haljinu. Možda idete na formalni događaj. Možda vam treba elegantna haljina za intervju za posao ili poseban sastanak za večeru, a u nekim slučajevima, možda će vam trebati i haljina za dan venčanja i svadbu.

Bez obzira na priliku, važno je pronaći haljinu u kojoj ćete se osećati samopouzdano i lepo. Kada izgledate najbolje što možete, osećaćete se najbolje. Zato odvojite vreme da pronađete savršenu haljinu za tu priliku.

Svečane i elegantne haljine se mogu nositi na žurkama, svadbama, venčanjima, rođendanima, i balovima

2. Birajte haljinu na osnovu oblika vaseg tela

Oblik tela je važan faktor kada birate haljinu. Želite da izaberete stil koji će laskati vašem tipu tela i učiniti da izgledate najbolje. Postoje četiri osnovna oblika tela: peščani sat, trougao, pravougaonik i jabuka.

Peščani sat: Ako imate oblik tela peščanog sata, srećni ste! Ovo je oblik koji najviše laska figuri. Trebalo bi da nosite haljine koje se stisnu u struku i da imate puniju suknju. Stilovi haljina A-kroja i balskih haljina savršeni su za vas.

Jabuka: Telo u obliku jabuke je zakrivljenije na vrhu i uže u struku. Da biste stvorili iluziju uravnoteženije figure, izaberite haljine koje dodaju obline vašoj gornjoj polovini, a donje su A-kroja ili carskog struka.

Obrnuti trougao: Žene sa oblikom obrnutog trougla obično imaju široka ramena i uski struk. Da stvori iluziju ženstvenije

Pravougaonik: Pravougaoni oblik tela je kada su mere grudi i kukova žene približno iste veličine. Verovatno će imati dečačku figuru, sa malim oblinama i ravnog oblika gore-dole.

Ženski oblici tela: peščani sat, jabuka, obrnuti trougao, i pravougaonik

3. Stvari koje treba izbegavati prilikom kupovine haljine 3.

Kada kupujete svečanu haljinu, treba izbegavati nekoliko stvari. Kupovina pogrešne veličine, na primer, to može vam pokvariti veče. I dok bi moglo biti primamljivo kupiti jeftiniju haljinu, važno je zapamtiti da dobijate ono što plaćate.

Bitno: Izbegavajte haljine koje su preuske ili previše labave. Želite da izgledate elegantno, a ne kao da pokušavate da se ugurate u haljinu koja je premala. Ali i ne želite da izgledate kao da plivate u prevelikoj haljini.

4. Bitno je odabrati boju koja vam stoji i najbolji materijali za svečanu haljinu

Kada su u pitanju boje i tkanine za elegantne haljine, imate mnogo opcija za izbor. Možete koristiti laganu i prozračnu tkaninu poput šifona ili svile za haljinu koja lepo teče na vetru. Satenska haljina bogate boje poput bordo ili tamnoplave takođe može biti veoma elegantna, posebno ako je prilepljena uz vaše telo. Možete odabrati i haljinu napravljenu od čipke, koja daje vintage izgled koji je uvek u modi.

5. Dužina haljine igra veoma bitnu ulogu

Dužina elegantne i svečane haljine može varirati u zavisnosti od događaja. Na primer, haljina do poda bi bila prikladna za koktele I balove, dok bi haljina do kolena mogla biti prikladnija za manje formalni događaj. Na kraju, odluka o tome koju dužinu nositi zavisi od preferencija domaćina i formalnosti događaja.

6. Nakit I dodaci su obavezni!

Kada se spremate da obučete haljinu, želite da budete sigurni da ste je pravilno dodali. Postoji mnogo različitih opcija za izbor nakita i može biti teško znati šta će izgledati dobro uz određenu haljinu. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da izaberete pravi pribor za svoju elegantnu haljinu.

Prvo razmislite o boji vaše haljine. Ako je vaša haljina svetle ili smele boje, onda ćete želeti da izaberete nakit koji je neutralan ili komplementaran. Ogrlica ili narukvica u boji sličnoj vašoj haljini mogu biti odličan način da spojite odeću.

Kombinacija svečane haljine i ogrlice je idealna
Kombinacija elegantne haljine i minđuša je prelepa

Zaključak

Kada kupujete elegantnu haljinu, morate imati na umu nekoliko stvari. Prvo, obavezno pronađite haljinu koja odgovara vašem tipu tela. Zatim izaberite boju koja vam dobro stoji. Na kraju, obavezno nabavite haljinu koja je udobna za nošenje. Prateći ove savete, sigurno ćete pronaći savršenu elegantnu haljinu za svaku priliku.

Ako ste dobro protumačili ovaj blog, onda nastavite do Moverse svečanih i elegantnih haljina, i prouštite sebi jednu savršenu. Takođe, ako ste jos uvek u nedoumici, i potrebni su vam saveti, onda bacite pogled na naš blog o 7 bitnih faktora o kupovini bilo koje haljine.